+ Meer informatie

Aantal auto's stijgt sterk

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal auto's in Nederland zal de komende viÜftien jaar met 25 tot 40 procent groei-

Dat schrijft de RAI, de vereniging voor de rijwiel- en automobielindustrie, in het jaarverslag over 1993. De organisatie verwacht een stijging van 5,7 miljoen auto's nu naar 7 a 8 miljoen auto's in 2010.

Het totaal aantal afgelegde kilometers binnen Nederland zal slechts met 17 tot 25 procent toenemen. Dit verschil wordt door de RAI verklaard door de toenemende vergrijzing en het stijgende meervoudig autobezit binnen een huishouding. Een groeiende groep ouderen zal in de toekomst zo lang mogelijk de auto willen houden, maar er veel minder mee rijden. Het aantal auto's binnen een huishouding stijgt wegens de toenemende arbeidsparticipatie. Met de 'tweede auto' worden veel minder kilometers afgelegd dan met de gezinsauto.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.