+ Meer informatie

Meer Turken in kerkgebouw

1 minuut leestijd

LOSSER/RIJSSEN — De groep Syrisch-orthodoxe christenen, die uit angst voor uitwijzing toevlucht heeft gezocht tot de gereformeerde Ontmoetingskerk in Rijssen, is uitgebreid: gisteren zaten er 37 Turken in de kerk.

Maandagavond, toen de bezettingsactie in Rijssen van start ging, waren dat er een kleine twintig. Het zal nog wel enkele dagen duren voordat ze het kerkgebouw zullen verlaten. Hoe lang precies is niet te zeggen. „Deze mensen moeten in alle rust hier kunnen blijven", was het enige wat één van de 3 „bewakers" kwijt wilde.

In het bijgebouw van de Nederlandse hervormde kerk in Losser bevindt zich eveneens een groep christen-Turken. Hier gaat het om zestien personen, waarvan één gezin onlangs, na afwijzing van het verzoek om een verblijfsvergunning, de politie aan de deur kreeg, weigerde mee te gaan en onderdook. „Het zit er wel in dat de mensen hier zeker nog tot volgende week zullen blijven", aldus de Losserse predikant ds. De Ru, die verder opmerkt dat de sfeer in de kerk erg gespannen is. „Alhoewel de mensen zich, wanneer ze zo als christenen bij elkaar zitten, in zekere zin veilig voelen, is er toch de angst dat de politie op een kwade dag een inval doet".

De initiatiefnemers van beide acties hopen dat de komende dagen nog meer kerken onderdak zullen verschaffen aan met uitwijzing bedreigde christen-Turken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.