+ Meer informatie

Gesprek over SS-20

1 minuut leestijd

SAINT LOUIS — De officiële onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en de Sowjet-Unie over de Eurostrategische raketten zullen na half september worden geopend, ,,kort na" de ontmoeting tussen de respectieve ministers van Buitenlandse Zaken Alexander Haig en Andrej Gromyko. Dit heeft Alexander Haig vrijdag bekendgemaakt.

Tijdens een persconferentie bij de Kamer van Koophandel in Saint Louis, in de Amerikaanse staat Missouri, zei Haig dat de ontmoeting met Gromyko zal plaatsvinden in de marge van de Algemene vergadering van de Verenigde Naties. De twee partijen hebben dan de gelegenheid een exacte datum vast te stellen voor het openen van de onderhandelingen, aldus Haig. De Amerikaanse bewindsman herinnerde eraan dat tussen Washington en Moskou al "inleidende besprekingen" zijn geopend over de kwestie van de kernraketten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.