+ Meer informatie

Politie ontdekt grootschalige hennepteek

1 minuut leestijd

STADSKANAAL (ANP) - Bij de inval gisterochtend in twee Icassen en een schuur in en rond Stadskanaal heeft de politie naar schatting 14.000 hennepplanten in beslag genomen. Officier van Justitie mr. W. H. Frank spreekt van twee „mogelijke verdachten".

De politie heeft in verband met deze zaak eveneens in twee woningen in Veendam huiszoeking gedaan. Naast de hennepplanten zijn ook nog een auto en een forse hoeveelheid hasj in beslag genomen.

De in beslag genomen hennepplanten zijn inmiddels afgevoerd naar de vuilverbranding in Duiven bij Arnhem. Tevoren heeft het gerechtelijk laboratorium vastgesteld dat het inderdaad om planten ging die volgens de Opiumwet verboden zijn.

Volgens Frank zijn er 'in de zaak nog geen aanhoudingen verricht. „We starten eerst een onderzoek om alles op een rijtje te zetten", aldus Frank. „We weten nog niet wie we wel en wie we niet als verdachten moeten aanmerken".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.