+ Meer informatie

Cheney wil minder Stealth-bommenwerpers

1 minuut leestijd

WASHINGTON - De Amerikaanse minister van defensie, Dick Cheney, heeft gisteren voorgesteld het programma voor de aanschaf van de voor radar 'onzichtbare' Stealth, B-2bommenwerpers bijna te halveren van 132 tot 75 toestellen.

In een verklaring die werd gepubliceerd door zijn ministerie zei hij dat dit over de hele looptijd van het programma een besparing zou opleveren van 14,4 miljard dollar ofwel omgerekend rond dertig miljard gulden.

Cheney zei in de verklaring dat hij ook bezuinigingen voorstelt op vijf andere vliegtuigprogramma's en dat alle besnoeiingen er samen toe leiden dat president Bush' voorstel voor de defensiebegroting in het volgende jaar, dat nu 306,9 miljard dollar bedraagt, met 2,4 miljard dollar of bijna vijf miljard gulden daalt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.