+ Meer informatie

Mountainbiker door valkuil gewond

3 minuten leestijd

DIEVER - Mountainbiker Jeroen Kampman uit Oosterwolde is ernstig gewond geraakt bij een val in de bossen van Diever. Met zijn familie crosste hij over het mountainbikepad. Onder aan een heuvel, waar onbekenden een groot gat hadden gegraven, ging het mis. Hij reed daar met hoge snelheid in en kwam ten val, waarbij hij behoorlijk letsel opliep. De politie neemt de zaak zeer serieus, omdat er duidelijk sprake is van opzet.

Jongen overlijdt na

botsing met lichtmast

HILVERSUM - Een 16-jarige jongen uit Hilversum is donderdagavond in het ziekenhuis overleden nadat hij eerder op de dag in zijn woonplaats met zijn bromfiets tegen een lichtmast was gereden. De politie maakte gisteren bekend dat het slachtoffer de macht over het stuur had verloren nadat hij een stoeprand had geraakt.

Honden oorzaak

van vechtpartij

IJSSELSTEIN - Onenigheid over honden leidde donderdagmiddag bij de Nedereindseplas in IJsselstein tot een fiks handgemeen tussen twee vrouwen. Beiden liepen daarbij lichte verwondingen op. Een 36-jarige vrouw uit IJsselstein liet haar honden uit op de plek waar een 79-jarige plaatsgenoot met zijn 75-jarige vrouw een ritje in een nieuwe brommobiel maakte. De bestuurder vond het hinderlijk dat de honden voor zijn mobiel liepen. De 36-jarige vrouw werd kwaad en trapte vervolgens tegen de brommobiel. Even later kwamen ze elkaar weer tegen en brak de 36-jarige vrouw na een woordenwisseling een ruitenwisser van de mobiel, waarop de 75-jarige vrouw uitstapte en een vechtpartij ontstond. Na een gesprek op het politiebureau zeiden beide partijen spijt te hebben van wat was gebeurd.

Kampen eert

landbouwkundigen

KAMPEN - Nu Kampen een rentmeesterskantoor krijgt dat het Kampereiland gaat beheren voor de 135 pachters, wil de gemeente haar oud-landbouwkundigen in het zonnetje zetten. Bij het buurthuis Ons Erf zal een lindeboom geplant worden met daarbij een gedenkbordje met daarop de namen van alle voormalige gemeentelijke landbouwkundigen.

Invallen in verband

met schietincident

NIJMEGEN - Het recherchebijstandsteam van politie Gelderland-Zuid heeft donderdagmorgen invallen gedaan in vier woningen in de regio Utrecht. Dit is gisteren bekendgemaakt. De politie was daar op zoek naar de verdachte van de schietpartij in een Nijmeegse disco waarbij vorige week een 37-jarige man uit Schaijk om het leven kwam. De verdachte werd echter niet aangetroffen.

Fietser uit Nijmegen

door auto geschept

NIJMEGEN - Een 63- jarige fietser uit Nijmegen is gistermorgen bij een verkeersongeval op de Gelderselaan/Groesbeekseweg om het leven gekomen. Een 19-jarige bestuurder van een auto uit Uden reed over de Groesbeekseweg. Op de T-splitsing sloeg hij linksaf. Hij liet daarbij de hem over dezelfde weg en op het fietspad tegemoetkomende fietser niet voorgaan.

Fietser uit Nieuwegein

overlijdt na botsing

UTRECHT - Een 21-jarige man uit Nieuwegein is gistermorgen vroeg in het Utrechts Medisch Centrum overleden aan de verwondingen die hij donderdagmiddag opliep door een botsing met een fietser. De man verloor volgens de politie door de botsing de macht over het stuur en viel hard op het wegdek.

Joyriders krijgen

een bekeuring

WAPENVELD - De politie van Heerde-Hattem heeft vier jongens van 16 en 17 jaar uit Wapenveld bekeurd in verband met joyriding. De vier hadden vorige week kans gezien om met een in Wapenveld geparkeerde personenauto een avondje te gaan stappen in Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Onderweg raakte de benzine op en heeft men langs de snelweg getankt zonder te betalen. In de vroege ochtenduren reed het viertal terug naar Wapenveld. De auto raakte op een kruising van de weg. Het voertuig was eigendom van een 37-jarige Rijssenaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.