+ Meer informatie

Scholenfusie in Waalwijk en Sprang-Capelle

1 minuut leestijd

WAALWUK - Hef Willem van Oranjecollege In Waalwijk en de Ichthusscholengemeenschap in Sprang-Capelle gaan op 1 augustus 1992 fuseren. Hiermee ontstaat, als enige in de'regio Waalwijk, een protestants-christelijke scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo.

Dit hebben de directies van de beide scholen bekendgemaakt. De naam van de nieuwe scholengemeenschap zal zijn: Willem van Oranjecollege, christelijke scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo. De nieuwe school zal ongeveer duizend leerlingen gaan tellen.

Met de fusie spelen de beide scholen in op maatschappelijke ontwikkelingen en het daarop gebaseerde beleid van de overheid. In een toelichting op de fusieplannen laat rector drs. L. van Driel van het Willem van Oranjecollege weten dat er geen gedwongen ontslagen onder het personeel zullen vallen. De nieuwe school zal 75 leerkrachten en dertig onderwijs-ondersteunende personeelsleden tellen. Van Driel wordt rector van de school.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.