+ Meer informatie

Verkeer eist zeker tien levens

Skeelerende man (22) overleeft botsing met busje niet

3 minuten leestijd

APELDOORN - Zeker tien mensen zijn de afgelopen dagen om het leven gekomen bij verkeersongevallen. De ernstigste daarvan, elk met twee doden, gebeurden in Leidschendam en Benthuizen.

Twee vrouwen van 22 en 54 jaar uit Leiden kwamen vrijdagavond om het leven door een frontale aanrijding tussen twee auto's in Leidschendam. De politie vermoedt dat een van de twee auto's op de verkeerde weghelft is beland.

De twee vrouwen, die samen in de ene auto zaten, waren op slag dood. Een 10-jarige jongen werd uit dezelfde auto geslingerd en raakte lichtgewond. De bestuurster van de andere auto, een 29-jarige vrouw uit Zoetermeer, ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Leiden.

In Benthuizen kwamen gistermiddag een 37-jarige man en een even oude vrouw uit Alphen aan den Rijn om het leven. Hun auto raakte na een inhaalmanoeuvre door een combinatie van snelheid en glad wegdek tijdens een hagelbui in een slip en botste tegen een boom.

In Asten kwam vrijdagavond een 19-jarige vrouw uit Ommel om het leven, nadat zij met haar auto in de berm belandde, doorschoot naar de andere kant van de weg en tegen een boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer was op slag dood.

Een ongeval met een gestolen auto heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Voorburg het leven gekost aan een 17-jarige jongen uit Den Haag. Hij zat als passagier in de auto. De 18-jarige Haagse bestuurder raakte gewond.

Vlak voor het ongeval reed het tweetal met gedoofde lichten door Leidschendam. Surveillerende agenten achtervolgenden de auto, maar verloren hem uit het zicht. Even later troffen ze de auto met inzittenden aan in Voorburg. Het voertuig had een verkeerslicht geramd en was vervolgens over de kop geslagen.

Een 20-jarige man uit Ulicoten overleed zaterdagmorgen, nadat hij met zijn auto tussen Chaam en Baarle-Nassau tegen een boom was gereden. Een 19-jarig meisje uit het Belgische Baarle-Hertog, dat bij hem in de auto zat, raakte zwaargewond.

In Haarlem kwam zaterdagavond een man op skeelers om het leven, nadat hij was aangereden door een bestelbusje. De 22-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel was samen met een vrouw aan het skeeleren. De 42-jarige chauffeur van het busje verklaarde dat het tweetal plotseling een kruising overstak. De auto raakte de man, de vrouw bleef on- gedeerd. De politie onderzoekt nog wie de verkeerslichten heeft gene- geerd.

Een 21-jarige automobilist uit Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag overleden aan de verwondingen die hij zaterdag had opgelopen door een ongeval in het westelijk havengebied. De man verleende op een kruising geen voorrang aan een vrachtwagen. De auto belandde onder de vrachtwagen en werd 100 meter meegesleurd. Twee medepassagiers raakten gewond.

Een 77-jarige man uit IJsbrechtum is gistermiddag door een verkeersongeval in Sneek om het leven gekomen. De man fietste samen met zijn vrouw een weg over zonder goed uit te kijken. De man werd aangereden door een auto en overleed ter plaatse.

Gladheid door hagel veroorzaakte gisteravond ook een aanrijding op de N61 bij IJzendijke (gemeente Oostburg). Een auto met twee personen kwam in botsing met een tegenligger, waarin vier personen zaten. Volgens de politie reden de bestuurders van beide voertuigen met lage snelheid. De zes gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.