+ Meer informatie

Bisschoppen hopen op Billy Graham

1 minuut leestijd

NEW YORK (CNS) - De aartsbisschop van New York, kardinaal John O'Connor, en aartsbisschop Theodore McCarrick van Newark, New Jersey, hopen dat een evangelisatiecampagne van de baptist Billy Graham „afvallige rooms-katholieken weer naar de kerk zal brengen". Graham zal van 3 tot 7 september in Newark evangeliseren en op 22 september in Central Park in New York preken.

Op verzoek van de Billy Graham-organisatie zullen rooms-katholieke vrijwilligers meewerken aan de nazorg van de campagne.

Aan het eind van de bijeenkomst roept Graham altijd de toehoorders op naar voren te komen en hun leven aan Jezus te geven. Zij krijgen dan het advies zich bij een locale gemeente of parochie aan te sluiten. Daarbij wordt hun gevraagd hun naam, adres en eventueel kerkgenootschap in te vullen. De kaarten met rk worden tijdens de komende campagne aan rk-vrijwilligers ter beschikking gesteld.

Zowel O'Connor als McCarrick heeft zijn vertrouwen in de campagne van Billy Graham uitgesproken. Eerstgenoemde zei in een brief aan de priesters van het aartsbisdom er zeker van te zijn dat vele mensen „geraakt door de prediking en het gebed van Billy Graham zullen reageren op Gods genade die hen oproept naar het rooms-katholieke geloof terug te keren. Billy Graham, een dynamische verkondiger van het Woord Gods, heeft de bedoeling mensen ertoe te bewegen zich tot Jezus te bekeren".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.