+ Meer informatie

Besmettelijlie vogelziekte in Ermelo

1 minuut leestijd

ERMELO — De in Ermelo en omgeving heersende vogelcholera onder de eendenstapels is door &e minister van Landbouw en Visserij aangewezen als een besmettelijke vwgelziekte. Door deze aanwijzing zijn verschillende artikelen wan de veewei en de krachtens die artikelen vastgestelde bepaiingen van overeen&oimstige toepassing geworden op vogelcholera.

Dit deelde minfeter-jpresident De Gaay Fortman donderdag mee na afloop van de wekelijkse kabinetszitting.

Behalve de aanwijzing aJs ibesmettelijke vogelziekte heeft de minister van Landbouw immiddels op grond van de veewet een verbod tot het vervoeren van eenden in bovenvermeld gebied uitgevaardigd en de enting van de eenden in dit gebied voorgeschreven. Ter completering van de maatregelen ter bestrdjddng van deze ziekte is het tenslotte wenselijk de eenden met antibiotica te behandelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.