+ Meer informatie

Hoogovens neemt aluminiumgieterij Volvo Car over

1 minuut leestijd

BEVERWIJK (ANP) - Hoogovens Industriële Toeleveringsbedrijven (HIT) in Amstelveen, een dochter van de Hoogovens Groep, gaat van Volvo Car in Helmond de aluminiumgieterij Brabant Alucast Products in Oss overnemen.

Dit hebben HIT en Volvo Car gisteren gezamenlijk bekengemaakt. Volvo Car wil Brabant Alucast (160 werknemers) van de hand doen omdat de nieuw te vormen onderneming NedCar zich uitsluitend gaat richten op de kernactiviteit ontwikkeling en produktie van personenauto's voor de twee aandeelhouders Volvo Car in Zweden en Mitsubishi in Japan.

De overneming past verder in de strategie van HIT om haar positie te verstevigen op het gebied van het gieten en bewerken van aluminium componenten voor de automotive-Industrie. Brabant Alucast Products is met een omzet van, ongeveer ƒ 35 miljoen marktleider in Nederland. In de Westeuropese automotive-Industrie wordt 85 procent van de produktie afgezet.

Tot de HIT-organisatie behoort al de aluminium-hogedrukgieterij Premetaal, met vestigingen in Gennep (gieterij) en Cuijk (mechanische bewerking). De activiteiten van Premetaal (155 werknemers, met een jaaromzet van ƒ 25 miljoen) en Alucast sluiten geheel op elkaar aan. Door de overneming kan de noodzakelijke schaalvergroting worden bereikt die de voortzettende concentratie van aluminiumgieterijen in Europa vereist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.