+ Meer informatie

Landbouwministers informeel bijeen

,, Testament Gundelach" besproken

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De informele bijeenkomst van de landbouwministers van de tien EEG-lidstaten in Rotterdam gisteren, heeft weinig opgeleverd. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van

Landbouw en Visserij gisteren bekend gemaakt.

Minister ir. G. Braks trad maandag op als gastheer van zijn ambtgenoten uit de EEG. Het is de traditie dat de voorzitter van de raad van landbouwministers zijn collega's op „eigen terrein" ontvangt voor informele besprekingen, afgewisseld met informele excursies die de indruk van de huidige situatie in dè land- en tuinbouw verschaffen. Nederland heeft tot 30 juni dit jaar het voorzitterschap van de gemeenschap.

Testament

Tijdens de informele raadsbijeenkomst in „De Doelen" in Rotterdam is voornamelijk het zogenaamde „testament van Gundelach" ter sprake gekomen. Dit is een discussiestuk van de hand van de onlangs overleden landbouw-commissaris van de gemeenschap, de Deen Finn Otto Gundelach, waarin de financieringsmoeilijkheden van de landbouwpolitiek nu en in de toekomst worden geschetst.

Tijdens de anderhalf uur durende vergadering maandag in Rotterdam gaf de nieuwe Franse minister van buitenlandse zaken, Claude Cheysson, een, volgens het ministerie van Landbouw, bevredigende uiteenzetting van het standpimt van de nieuwe Franse regering over de financiering van de Europese landbouw, haar politiek enjde vrijheid van transport biimen de EG. Verder bewoog het gesprek zich langs algemene lijnen.

De ministers van landbouw van de EEG-lidstaten werden maandagavond door burgemeester en wethouders ontvangen op het stadhuis in Rotterdam. Ook maakten zij een rondvaart door de haven van die stad. Dinsdag bezoeken zij de St. Janskerk in Gouda en het bedrijf van een zelfkazende boer in het Zuidhollandse Haastrecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.