+ Meer informatie

Bijna 3 miljoen kinderen ingeënt tegen meningokok

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Bijna 3 miljoen kinderen zijn ingeënt tegen meningokok type C. In de tweede inentingsronde van de landelijke vaccinatiecampagne tegen de dodelijke bacterie konden kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar de prik halen.

Dat zei een woordvoerder van de GGD Nederland gisteren. Hoewel gisteren de laatste dag was van de landelijke actie, kunnen kinderen die nog niet zijn ingeënt nog tot 1 december het beschermende vaccin halen. De woordvoerder verwacht dat volgende week het driemiljoenste kind wordt ingeënt. In kernen met een sterk protestants karakter lag het aantal inentingen relatief lager.

Voor de zomer kregen circa 1,4 miljoen kinderen tussen veertien maanden en vijf jaar en de tieners tussen vijftien en achttien jaar al een vaccinatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.