+ Meer informatie

„Geen nieuwe bouwlocatie in Berkenwoude

1 minuut leestijd

BERGAMBACHT - Na het realiseren van de nieuwbouw aan de Dreef in Berkenwoude zal „voorlopig geen nieuwe bouwlocatie" in deze kern van de gemeente Bergambacht worden ontwikkeld. Dit blijkt uit de Volkshuisvestingsnota van de gemeente | Bergambacht, die gisteravond door de I gemeenteraad werd aangenomen.

Binnen de drie kernen van de ge- ( meente Bergambacht zijn in totaal | 425 mensen op zoek naar een woning. In 1992 mag de gemeente ze- ; ventien huizen bouwen, „We moeten " roeien met de riemen die we heb- ! ben", typeerde wethouder Hoogen- 5 dijk de problematiek, „De oplossing! is doorstromen en bouwen naar behoefte", — De gemeente wil de leefbaarheid in de kleine kernen Berkenwoude en-i Ammerstol op peil houden, „MaarS dat bestaat niet alleen in het bouwen"! van woningen. De burgers kunnen ' daar zelf ook iets aan doen", aldus Hoogendijk, De zin over woning- , bouw in de kern Berkenwoude, door | het college aan de Volkshuisvestings- , nota toegevoegd, stuitte SGP-fractie- ' voorzitter De Graaf tegen de borst, „Deze zin moet uit het stuk om de woningbouw in de toekomst zeker te stellen". Hij kreeg bijval van de PvdA,

Volgens wethouder Hoogendijk is de zinsnede realistisch, „We kunnen voorlopig een aantal jaren vooruip^ aan de Dreef, Daarna zien we ver-^ der". De SGP-fractie stemde voor de • nota, maar met de aantekening tegen de zinsnede te zijn, „De kern Berkenwoude zal op den duur onder wa ter verdwijnen", aldus de SGP'er C Janse.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.