+ Meer informatie

Kakel

1 minuut leestijd

De Bosniër brandmerkt Milosevic als de aanstichter van het kwaad op de Balkan. Met enorme manipulaties loodste de Servische president zijn partij naar een overwinning. „Milosevic is de grootste kakel. Hij heeft eieren gelegd waaruit een Kucan, een Mesic en een Tudjman voortkwamen. Uit sommige eitjes kwamen antipoden van hem in zijn eigen kudde terecht, zoals Vuc Draskovic. Allemaal zijn ze parallel met Milosevic gaan fungeren als nieuwe boosdoeners". ..Articulaties in de Kroatische verkiezingsstrijd duiden erop dat Tudjman buitengewoon nationalistisch is, net als de grondwet van Kroatië. Ik denk niet dat een zelfstandig Kroatië op een genocide zal uitlopen, zoals in de Tweede Wereldoorlog onder het Ustasa-regime. Er zijn niettemin andere manieren van repressie dan de kogel. In ieder geval wordt er door een zelfstandig Kroatië een situatie gecreëerd die onwerkbaar is".

Scheurt Kroatië zich los, dan betekent dat een heuse oorlog. Bosnië-Hercegovina, waar het krioelt van Servische,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.