+ Meer informatie

James St. Clair verlaat Het Witte Huis

1 minuut leestijd

WASHINGTON — James D. St. Clair, ex-president Ntxons voornaamse vewJ'ediger in de Watergatezaak, heeft woensdag zijn kantoor m het Witte Huis ontruimd en is naar Boston teruggekeerd, zo heeft president Fords woordvoerder' ter Horst meegedeeld. Hij is meteen van de salarislijst van het Witte Huis afgevoerd. Nixon had St. Clair m januari aangetrokken voor een jaarsalaris van 42.500 dollar.

ter Horst zei dat St. Clair op eigen initiatief was vertrokken en dat hij verwacht binnen een week of twee ook andere leden van Nixons verdediging voor Watergate vertrokken zullen zijn nadat zij hun zaken hebben afgehandeld. De woordvoerder van het Witte Huis deelde voorts mee dat' bandopnamen van gesprekken welke geen betrekking hebben op Watergate als Nixons persoonlijke eigendom zullen worden beschouwa. Dit besluit was genomen door de juridische afdeling van het Witte Huis tn overleg met de bijzondere of&oier van justiüe voor Watergate en het ministerie van justitie. President Ford had geen rol gespeeld in het besluit maar hij gaat ermee akkoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.