+ Meer informatie

Wageningen rondt ontslag burgemeester af

1 minuut leestijd

WAGENINGEN - Het gemeentebestuur van Wageningen heeft met burgemeester J. F. Sala afspraken gemaakt over zijn onvrijwillig ontslag. Sala wordt per 15 februari 2003 niet opnieuw benoemd.

De Wageningse burgemeester staat sinds juli dit jaar op non-actief, omdat de gemeenteraad twijfelt aan zijn bestuurlijke capaciteiten.

Tegen Sala en een oud-wethouder van de gemeente Wageningen loopt ook een aangifte wegens schending van hun ambtsgeheim. Het duo liet op maandagavond 6 mei de naam uitlekken van Volkert van der G., die wordt verdacht van de moord op Pim Fortuyn. Op dat moment had justitie die informatie nog niet naar buiten gebracht.

De gemeente Wageningen en de burgemeester hebben nu afspraken gemaakt over de financiële regeling waarmee zij uit elkaar gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.