+ Meer informatie

Restauratie kerk Lisse vertraagd na vondst zerken

1 minuut leestijd

LISSE - De restauratie van de hervormde kerk aan het Vierkant in Lisse is vertraagd omdat er onder de kerkvloer grafzerken zijn gevonden. Onderzocht moet worden of er veel van dergelijke zerken zijn.

Mogelijk vallen door de vondst de totale restauratiekosten hoger uit. Volgens voorzitter Ph. van Hoven van de kerkvoogdij waren de werkzaamheden nog maar net begonnen.

De bedoeling was om eerst de grote zerk van de in 1733 overleden Willem Adriaan van der Stel, bij leven onder anderen gouverneur van de Kaapkolonie, aan de hoofdingang van de kerk te bedekken door een glazen afscheiding. De zerk zou zo minder slijten door mensen die eroverheen lopen.

Het vermoeden bestaat overigens dat bij een restauratie in 1858 planken over de grafzerken zijn gelegd, om het in de niet verwarmde kerk enigszins warmer te houden. Ook is het hout onder de vloeren aangetast, wat de voortgang van de restauratie eveneens kan vertragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.