+ Meer informatie

VRG verwacht verdere winstgroei

2 minuten leestijd

Dnder meer gezien de gang van ten in de eerste maanden van dit x verwacht de VRG-Groep (etiiten, grafische machmes, pair) dat de resultaten van 1981 't zullen achterblijven bij die T 1980. Vorig jaar nam de nettonst van VRG toe met 23 pet van ,2 min tot ƒ 6,4 min, waarmee n ondanks hoge rentelasten jwel terug is op het winstpeil 1 de jaren 1975-77. „En de winst reëel, en niet uit de tot de belikking staande gegevens gerst", aldus bestuursvoorzitter Wurpel bij het uitkomen van het irverslag. Serder is de winst gedeflatteerd. :G had namelijk in de etiketten'isie tegenslag. Ondanks een izetstijging van bijna 8 pet daalhier het bedrijfsresultaat van ,4 min tot ƒ 1 min en daarmee •am deze divisie netto gezien in rode cijfers. Dit was geen gevolg 1 een reorganisatie, waarmee rig jaar is begonnen, maar van •liezen in Frankrijk en bij de. aanse joint-venture (belang 65 t; de andere partner is de Amerianse licentiegever Avery). In anje werd een aanzienlijk vers geleden door wanbeheer,^ die •borgen bleef door kunstgrepen 't de cijfers. Een ingreep in de ) van het Spaanse bedrij f. kon de isequenties niet meer ongedaan iken. /RG verwacht in de etiketten'isie dit jaar quitte te kunnen ;len. Binnen een redelijke terjn, drie tot vier jaar, moet volis de heer Wurpel een nettotist op de omzet van 3 pet moge: zijn. De winststijging van VRG •am in 1980 uit een van ƒ488 n tot ƒ 539 min gestegen omzet, ngezien men erop vertrouwt, t de resultaten verder omhoog :)racht kunnen worden, wordt 1 van ƒ 3 tot ƒ 3,30 verhoogd dilend voorgesteld. Rentabiliteit at bij de groep voorop, hoewel pansie op zeker moment niet gesloten is. Een evenwichtige nstbijdrage vanuit de drie divis ziet men voor de verder weg gende toekomst als ideaal, bijjrbeeld drie maal een winstbijige van ƒ 3mln.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.