+ Meer informatie

Lubbers wijst op oogkleppenpolitiek

1 minuut leestijd

JOURE — Een krachtige en zelfstandige vakbeweging en krachtige, zelfstandige ondernemersorganisaties naast de overheid zijn van enorme betekenis voor onze maatschappij. Dit zei de demissionaire CDA-minister Lubbers dinsdagavond in Joure tijdens een verkiezingsbijeenkomst. De democratie is echter gediend met duidelijk gescheiden verantwoordelijkheden en macht tussen vakverenigingen en politieke partijen. Evenzeer leidt een rode familie van FNV, PvdA en VARA tot ,,oogkleppenpolitiek", dogmatisme en verstarring waar uiteindelijk socialisten noch onze samenleving mee gediend zijn. De stagnatie bij de vier bekende wetsontwerpen was al voor een goed deel hier aan te wijten, aldus drs. Lubbers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.