+ Meer informatie

Polynorm boekt winststijging van 26 procent

1 minuut leestijd

BUNSCHOTEN (ANP) - Polynorm (toeleveringsbedrijf voor de auto-industrie) heeft vorig jaar opnieuw positief gedraaid. De nettowinst vertoonde een toeneming van 26 procent tot ƒ 20,5 miljoen.

De omzet steeg van ƒ 328 miljoen tot ƒ 377 miljoen en de kasstroom (nettowinst plus afschrijvingen) ging van ƒ 37,9 miljoen naar ƒ 40,9 miljoen, zo heeft de onderneming vanmorgen bekendgemaakt.

Voorgesteld wordt een contant dividend van ƒ6,15 (v. j. Jf'5,25) dan wel naar keuze een stockdividend ten laste van de agioreserve waarvan de hoogte op 16 mei zal worden bekendgemaakt.

De omzetstijging van 15 procent is de uitkomst van een belangrijke toeneming bij de divisies Flamco en Polynorm Automotive en een beperkte daling bij de divisies Polynorm Bouwprodukten en Polynorm Roosendaal. Voor 1991 wordt een positieve ontwikkeling van omzet en resultaat verwacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.