+ Meer informatie

ONZE LANDELIJKE AMBTSDRAGERSCONFERENTIES

1 minuut leestijd

De najaarsconferentie 1980, waarop de minister van ontwikkelingssamenwerking, drs. J. de Koning, onder de titel „Het recht der armen” refereerde over de kloof tussen rijke en arme landen, ligt velen nog vers in het geheugen. Velen hebben in de afgelopen maanden laten blijken dat het indringende betoog van minister De Koning diepe indruk heeft gemaakt en dat de discussie die er op volgde,de gedachten nog lang heeft bezig gehouden. De vraag is of zo’n dag nu ook werkelijk vervolg krijgt. Hier en daar is dat zeker het geval. Enkele conferentiegangers hebben laten weten dat hun kerkeraad het onderwerp van die dag in de gemeente tot thema van de wijkavonden van dit seizoen heeft gemaakt. Dat is verblijdend. Aan de vrijmoedige en gerichte manier waarop door velen aan de discussie werd deelgenomen, mocht de conclusie worden verbonden dat men zich ook binnen onze kerken de grote problemen in de verhouding tussen rijke en arme landen bewust is. Dat wettigt de hoop dat de bewustwording onder ons op gang zal blijven en verdiept zal worden. Nu de tekst van de toespraak van minister De Koning in Ambtelijk Contact is verschenen, zal die daartoe zeker bijdragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.