+ Meer informatie

Rijksbijdrage voor Kiltunnel

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De regering zal de komende tien jaar een bijdrage leveren aan de exploitatie van de tunnel onder de Dordtse Kil, zo heeft de ministerraad vrijdag besloten. Volgens premier Van Agt zal die bijdrage ruw geschat neerkomen op een" bedrag tussen één en zes miljoen gulden per jaar. Aan de wensen van het wegschap, dat de tunnel exploiteert, is de regering volgens de minister-president zeker niet volledig tegemoet gekomen.

Van het aandeel van de provincie Zuid-Holland in het exploitatietekort zal het rijk jaarijks een miljoen gulden overnemen. De gemeenten die deelnemen aan het wegschap moeten vijftig gulden per inwoner bijdragen. Het tekort dat daarboven resteert zal het rijk bijleggen.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben vrijdag in een eerste reactie het besluit van de ministerraad over een bijdrage in het exploitatietekort van de Kiltunnel onaanvaardbaar genoemd. Gedeputeerde F. Diepenhorst (Verkeer) zei met verslagenheid kennis te hebben genomen van het besluit om de provincie Zuid-Holland tien jaar lang een miljoen gulden per jaar als bijdrage te verstrekken. Voor de provincie Zuid-Holland is dat naar zijn mening funest. Het gaat namelijk om nog geen tien procent van het Kiltunneltekort, waar de provincie zich jaarlijks voor gesteld ziet (elf den). twaalf miljoen gul

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.