+ Meer informatie

Nachtoefening boven Nederland met parachutisten

1 minuut leestijd

DEN HAAG — In de maand mei worden boven Nederland oefeningen gehouden waarbij een Amerikaans C-130 Hercules transportvliegtuig 's avonds op geringe hoogte vliegt en parachutisten afwerpt. Daarnaast worden landingen met het zeer grote vliegtuig bij duisternis beoefend.

Nederland neemt aan deze oefening „Flintlock", die een onderdeel is van een internationale oefening, deel met mariniers en commando's.

In een persbericht zegt het ministerie van defensie dat het toestel, dat uitgerust is met geluidarme motoren, in het algemeen zal vliegen op de wettelijk toegestane minimum vlieghoogte van 150 meter. De vluchten worden steeds 's avonds gemaakt tussen ongeveer 2i !30 uur en middernacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.