+ Meer informatie

ii wil onderzoek naar regiotaxi s

Auto's zijn op afroep beschikbaar

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Minister Maij van verkeer en waterstaat wil op grotere schaal taxi's inzetten voor bewoners van het platteland. Dergelijke "regiotaxi's" moeten komen in gebieden waar geen bus of slechts af en toe een bus rijdt.

55

De bewindsvrouw heeft een commissie ingesteld die de mogelijkheden van een regiotaxi gaat onderzoeken. De kosten voor een ritje met de regiotaxi zullen op een vergelijkbaar niveau Uggen met de tarieven van een strippenkaart. Als blijkt dat het regiotaxi's levensvatbaar zijn, wil de minister er geld voor beschikbaar stellen.

De regiotaxi biedt twee grote voordelen boven het streekvervoer. In de eerste plaats is de regiotaxi op afroep beschikbaar en bovendien vindt vervoer plaats van deur tot deur.

De taxi-ondernemingen staan niet afwijzend tegenover de suggestie van minister Maij. Volgens woordvoerder

!5^55
Van Dijk van de ondernemersorganisatie zal het niet zonder geld van de overheid kunnen, maar de taxi-ondernemingen zien goede mogelijkheden omdat de exploitatiekosten van taxi's 30 procent lager liggen dan van het streekvervoer.

Uitwerking

De streekvervoerders zeggen ook belang te hebben met de uitwerking van deze plannen. „We zijn er geen voorstander van dat de streekbussen leeg door ons land rijden. We willen wel graag bij de ontwikkeling van de plannen worden betrokken", aldus woordvoerder Van der Ven.

Het gebruik van taxi's naast het openbaar vervoer in op dit moment op sommige plaatsen al een bekend verschijnsel. Van der Ven: „We hebben al twintig projecten lopen. Op sommige plaatsen vervangt de taxi de streekbus; op andere plaatsen worden taxi's ingezet als aanvulling op het openbaar vervoer".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.