+ Meer informatie

Actief beleid overheid over informatie

Wens van D '66:

1 minuut leestijd

DEN HAAG — D'66 vindt dat de overheid een actief informatiebeleid moet voeren.

De partij meent dat de samenleving steeds meer op informatievoorziening ' en informatie-opslag gebaseerd wordt en dat er door technologische vernieuwingen tal van veranderingen voor de deur staan of al zijn ingezet. De democraten pleiten er dan ook voor een aparte staatssecretaris voor informa- • tiebeleid te benoemen, die direct onder de minister-president zou vallen. Deze staatssecretaris zou er onder andere borg voor moeten staan dat er een ; einde komt aan de huidige versnippe- ring van het informatiebeleid over vele departementen.

Dit blijkt uit de nota „Vingeroefeningen vooreen informatiebeleid", die het wetenschappelijk bureau van D'66 vandaag heeft gepresenteerd. Te veel centraal beheerde informatie leidt tot ongewenste machtsvorming, ook bij de overheid zelf, en de nota pleit dan ook voor een zo groot mogelijke decentralisatie van beheer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.