+ Meer informatie

Cyprus - bedreiging vrede en veiligheid

PRAVDA STELT NAVO VERANTWOORDELIJK

1 minuut leestijd

MOSKOU — De Pravda, het orgaan van de communistische partij van de Sowjet Unie, heeft donderdag gewaarschuwd dat de crisis op Cyprus zich zou kunnen uitbreiden „waardoor een bedreiging wordt gevormd voor de algemene vrede en veiligheid der volkeren."

In een commentaar weet de Pravda de crisis aan de Noordatlantische verdragsorganisatie en herhaalde het blad de Russische eis, dat alle buitenlandse troepen van het eiland moeten worden teruggetrokken.
De Pravda maakte melding van de aanwezigheid van Turkse troepen op Cyprus, maar schoof de schuld voor de hernieuwing van de strijd niet in het bijzonder op de regering in Ankara. „Het is hoog tijd dat een einde wordt gemaakt aan de agressie van de NAVO tegen het Cyprische volk, dat alle buitenlandse troepen van het eiland worden teruggetrokken en dat, niet in woorden maar in daden, voor de Grieks- en Turks-Cyprioten de mogelijkheid wordt geschapen om samen te leven en te werken in het belang van hun staat, ...", aldus de Pravda.

Het blad beschouwde de tweede ronde van de vredesbesprekingen in Geneve als een poging van de NAVO-strategen om „de inmenging van de NAVO in de binnenlandse, aangelegenheden van Cyprus voort te zetten ... ondanks de belangen van de bevolking". Het partijorgaan maakte verder in een kort bericht bekend dat Griekenland zich uit de militaire organisatie van de NAVO heeft teruggetrokken, maar leverde geen commentaar op deze ontwikkeling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.