+ Meer informatie

Ds. C. Bos kwart eeuw predikant

1 minuut leestijd

URK — Ds. C. Bos, christelijk gereformeerd predikant op Urk (Maranathakerk), herdenkt zondag dat hij een kwart eeuw geleden tot predikant werd bevestigd

Cornells Bos werd 7 april 1939 te Maartensdijk geboren. Hij bezocht het christelijk lyceum in Zwolle, studeerde enige tijd aan de Rijksuniversiteit in Utrecht, vier jaar aan de Theologische Hogeschool in Apeldoorn en aan het Regent College te Vancouver in Canada.

Kand. Bos werd 11 november 1965 predikant te Zuidland/Spijkenisse, na bevestigd te zijn door ds. P. Roos, nu te Utrecht-Noord, destijds predikant te Nijkerk. Ds. Bos was de eerste predikant van de op 16 juni 1932 geïnstitueerde kerk van Zuidland, waaronder tot 22 november 1967 ook Spijkenissie ressorteerde.

Ds. Bos vertrok in 1971 naar Drachten en werd op 27 februari 1976 predikant van de Free Reformed Church of North America. Hij werd toen bevestigd in Chatham (Ontario). Vandaar vertrok hij in 1984 naar Aldergrove (Vancouver, BC). Sinds 19 september 1987 is ds. Bos een van de vier chistelijke gereformeerde predikanten op Urk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.