+ Meer informatie

Akkoord over medezeggenschap op scholen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) Staatssecretaris Wallage van onderwijs en de onderwijsorganisaties hebben een akkoord bereikt over wijzigingen in de wettelijke regeling van de medezeggenschap op scholen. Het ministerie van onderwijs en de onderwijsorganisaties hebben dat gisteren meegedeeld.

De staatssecretaris is in het laatste overleg met de onderwijsorganisaties tegemoet gekomen aan de bezwaren die ze tegen de wijzigingsvoorstellen van Wallage hadden ingebracht. Ze vonden dat de voorstellen te weinig inspraakmogelijkheden boden.

Door het nu bereikte akkoord komt er een uitgebreidere geschillenregeling. Ook kunnen schoolbestuur en medezeggenschapsraad in het medezeggenschapsreglement afwijken van de verdeling van de advies- en instemmingsrechten die in de wet komen te staan.

De wijzigingen in de Wet medezeggenschap onderwijs zijn een gevolg van de voorgenomen invoering van het zogeheten formatiebudgetsys

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.