+ Meer informatie

„Vergunning voor levering duikboten terecht geweigerd"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) heeft gisteren het beroep van ' Wilton Fijenoord tegen het in 1988 genomen besluit van het ministerie van economische zaken om een exportvergunning aan Wilton Fijenoord te verstrekken voor de levering van vier duikboten aan Taiwan afgewezen. De Schiedamse scheepswerf had beroep aangetekend om daarmee een schadeclaim van enkele mijoenen aan de Staat te kunnen voorleggen.

Het was de tweede keer dat Wilton Fijenoord de weigering van een exportvergunning aanvocht. Ook in 1983 weigerde het ministerie een vergunning voor een volgorder. Dat gebeurde omdat de diplomatieke betrekkingen tussen China en Nederland ernstig waren bekoeld, nadat Wilton eerder wel een vergunning had gekregen voor de levering van twee duikboten aan Taiwan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.