+ Meer informatie

Beurs dommelt in

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse effectenbeurs is gisteren na de bewogen dagen van de mislulcte staatsgreep in de Sowjet-Unie weer ingedommeld. In de ochtenduren zette de aandelenmarkt de licht dalende tendens van donderdagmiddag voort, maar in de middag trokken de koersen weer aan, met name na het bekend worden van explosief gestegen investeringscijfers in de VS. Met het weekeinde voor de boeg ging dat echter voorzichtig en niet zo duidelijk als op 'Wall Street, waar de Dcw-Jones-index direct na opening fors omhoog schoot.

De stemiiiingsindex kon na een aanvankelijk verlies toch nog 0.2 punt aantrekken naar 91,6. De koersindex steeg 0,7 punt op 198.8. De omzet op de beurs kwam vrijdag op ƒ 1267 miljoen, waarvan in aandelen maar een magere ƒ416 miljoen. De obligatiekoersen kwamen nauwelijks van hun plaats.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.