+ Meer informatie

In 1986 psychiatrisch ziekenhuis in Capelle

Dan 400 bedden in regio Rotterdam

1 minuut leestijd

CAPELLE AAN DEN IJSSEL — De Stichting Centrum St. Bavo wil een psychiatrisch ziekenhuis in Capelle-West/'s Gravenland gaan bouwen. Het in Noordwijkerhout gevestigde psychiatrische ziekenhuis van de stichting zal worden gesloten.

De plannen zullen in 1986 worden verwezenlijkt waardoor er een capaciteit van 400 bedden in de regio Rotterdam ontstaat. Omdat de in Noordwijkerhout gevestigde stichting voor het overgrote deel is georiënteerd op de regio Rotterdam heeft het bestuur van St. Bavo Capelle aan den IJssel verzocht te mogen bouwen. De voorlopige „blauwdruk" voor de vestiging in Capelle maakt melding van een polikliniek, een dagkliniek een opname- en behandelkliniek, een observatiekliniek voor psychogeriatrie en een kliniek voor verslavjngsziekten. Op een gebied van 15 hectare is 2,5 hectare bestemd voor de gebouwen.

Park

Het overige dee! zal worden ingericht als park met openbare toegankelijkheid. Het laboratorium van het ziekenhuis zal mede ten dienste van de Capelse huisartsen worden gesteld. Een samenwerking met het te verplaatsen Eudokia ziekenhuis te Rotterdam is niet te verwezenlijken door ruimtegebrek op de plaats van keuze in het gebied Schenkel-Noord van dat ziekenhuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.