+ Meer informatie

SGP: Onbehagen over plannen van GS

1 minuut leestijd

MOERKAPPELE — Wethouder D. v.d. Spek (SGP) had nogal bezwaren tegen sommige plannen tijdens de gemeenteraadsvergadering. „Er is bij ons een onbehagen over sommige dingen die ons door Gedeputeerde Staten zijn opgelegd. Vooral wat de instandhouding van het landschap betreft, wil ik opmerken dat over het algemeen aan de agrarische activiteiten in de gemeente, geen beperking mag worden opgelegd", aldus de wethouder. Het betrof de voorbereiding van de streekplannen voor Zuid-Holland west en oost.

Voorts vindt de raad het een vreemde zaak dat in de plannen niet aan de economische gebondenen is gedacht. Een beknopte versie van hetgeen gisteravond besloten werd, zal aan GS worden verzonden. Men zal GS mededelen voorkeur te hebben voor de plannen. In het bijzonder zal Moerkapelle wijzen op het feit dat de eigen natuurlijke aanwas van de bevolking binnen de kleine kernen moet worden kunnen opgevangen. Ook zal worden opgemerkt dat er communicatie had moeten plaatsvinden bij de bouw van nieuwe woningen, die moeten worden gebouwd ten behoeve van de te vestigen tuinbouwbedrijven waar in de plannen van wordt gesproken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.