+ Meer informatie

Nummer 32

2 minuten leestijd

Wat denk je: zijn er veel tevreden mensen op de wereld? Ben jij tevreden met wat God je gegeven heeft? Het volk van Israël was in de woestijn heel dikwijls ontevreden en ondankbaar. Te weinig water, altijd hetzelfde eten, geen vlees. Steeds was er wel iets om over te mopperen.

Kijk je nu eigenlijk in een spiegel als je dit leest? Mopper jij ook zo vaak, zelfs zonder dat er een reden voor is? Goed om over na te denken, zeker als het dankdag is.

Paulus was dankbaar voor alles wat hij had. Hij zegt dat hij geleerd heeft in hetgeen hij is, lezen we in de Bijbel. Om te weten te komen wat er op de hoort te staan, zoek je Numeri 11 op. Daar probeer je dan de goede antwoorden te vinden op de vragen. Je kiest steeds uit twee antwoorden. Heb je het goed gedaan, dan vormen de letters tussen de () de oplossing van de puzzel.

01. Wat wilde het volk graag eten? vlees (V) manna (M)

02. Wat kon het gratis krijgen in Egypte? brood (I) vissen (E)

03. Waaraan dacht het nog meer? wortels (W) komkommers (R)

04. Hun ziel was dor (G) mat (H)

05. Waar leek het manna op? maanzaad (A) korianderzaad (E)

06. Op welke kleur (verf) leek het manna? bedolah (N) scharlaken (M)

07. Wat maakte het volk van het manna? koeken (O) broden (I)

08. Wanneer viel het manna? overdag (A) 's nachts (E)

09. Voor welke deur stond het volk te wenen? hut (G) huis (H)

10. De toorn des HEEREN ontstak niet (B) zeer (D)

11. Mozes vroeg waarom de Heere hem had gedaan. goed (S) kwalijk(T)

12. Hij droeg de last van het volk. ganse (E) halve (O)

13. Mozes vroeg waar hij het vandaan moest halen. vlees (Z) meel (X) 14. Mozes vond het volk te om te dragen. licht (I) zwaar (IJ) 15. Hij vroeg of de Heere hem maar wilde doden (N) straffen (P)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.