+ Meer informatie

Walesa wil ook premier worden

1 minuut leestijd

WARSCHAU (DPA) - President Lech Walesa van Polen is, in bepaalde omstandigheden, bereid naast zijn huidige functie ook het premierschap op zich te nemen, zo heeft zijn woordvoerder gisteren in Warschau verklaard.

De Poolse grondwet staat een dergelijke machtsconcentratie niet in de weg. Walesa zei dat hij een nieuwe regering van zijn land zou kunnen leiden, aangezien er geen duidelijke winnaars bij de parlementsverkiezingen van zondag uit de bus zijn gekomen.

Walesa is vooral voor een regering van partijen die hun wortels hebben in het vakverbond Solidariteit en waarvan hij zelf premier is. Hij gaf ook als optie de vorming van een regering van ‚Äěpolitieke verzoening", die boven alle politieke geschillen en partijen staat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.