+ Meer informatie

Bokkenparade

1 minuut leestijd

Tijdens de receptie memoreerde de directeur van Smit Tak, de heer Z. W. S. Moerkerk, dat de „Taklift 4" de vijftiende bok is in 68 jaar „bokkenparade". De eerste bok „Adelaar" werd in 1913 gebouwd bij P. Smit. Het hefvermogen was 13 .ton, de totale bouwkosten 60.000 gulden. De „Taklift 1" werd in 1970 bij de Rotterdamse Droogdokmaatschappij gebouwd. Hefvermogen 1100 ton; de totale bouwkosten 8,5 miljoen gulden. De „Taklift 4" is weer terug in het rijk der groten. De totale kosten zullen rond de 25 miljoen gulden komen te liggen. Onder het grote aantal genodigden waren onder anderen aanwezig de heer Kleyn van Willigen (voormalig voorzitter van de hoofddirectie van Smit Internationale). Zijn opvolger, de heer R. W. Scheffer, was wegens verblijf in het buitenland niet aanwezig. Ook de kapitein van de sleepboot „Smit Londen" de heer J. J. Klein, was aanwezig. Deze werd onder andere bekend door het slepen van het Moermanskdok. Verder was de heer K. J. Eeinigert, adjunct-directeur van Smit Tak aanwezig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.