+ Meer informatie

HBO-ers betalen geen collegegeld

1 minuut leestijd

OEN HAAG — De studenten van bet hoger beroepsonderwijs (HBO) gaan betaling van collegegeld het komende studiejaar boycotten. Volgende week worden daartoe acties gevoerd op de instellingen.

De studenten gaan 23 mei naar Amsterdam, waar gedemonstreerd zal worden in het Vondelpark. Ze protesteren ook tegen verhoging van het collegegeld voor het wetenschappelijk onderwijs en tegen invoering van een tweede teldatiun.

Het landelijk actiecomité collegegelden heeft dit maandag aangekondigd. Het verwacht chaos en massa-ontslagen in het hoger beroepsonderwijs. Tevens verwacht het LAG dat een kwart van de HBO-studenten in het nieuwe schooljaar het verschuldigde collegegeld van 650 gulden niet zal betalen.

De wet waarmee deze heffing wordt ingevoerd werd laat ingediend en is nog niet eens in de Tweede kamer behandeld. Volgens het comité is daardoor al grote verwarring bij de opleidingen gesticht.

Gaat het collegegeld door, dan ztülen duizenden gegadigden zich niét laten, inschrijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.