+ Meer informatie

Sprookjesroute

1 minuut leestijd

In liefst tien talen is zojuist in Kassei een 600 km lange "Sprookjesroute"-beschrijving gepresenteerd, die voert langs Duitse plaatsen, van Hanau en Kassei tot Bremen, die iets met deze oude volksverhalen te maken hebben, zoals de "Bremer stadsmuzikanten" en de "Rattenvanger van Hamein" en zo meer. Er is ook een Japanse editie van uitgebracht. In Kassei staat een groot monument van de beroemdste Duitse 'sprookjeskundigen', de broers Jacob Ludwig Karl en Wilhelm Karl Grimm. Zij verzamelden die oude vertellingen in hun grote uitgave "Kinderund Hausmarchen" (1812-'22), zij het niet voor de kinderen, maar als wetenschappelijk studiemateriaal voor de Duitse taal- en volkskunde. Een der bekendste figuren uit Grimms boeken is wel "Doornroosje".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.