+ Meer informatie

Sprang Capelle: meer dan 2000 huizen erbij

In komende twintig jaar

2 minuten leestijd

SPRANG-CAPELLE — De konende twintig jaar worden er in iprang-Capelle meer dan 2000 voningen bijgebouwd: 790 in het entrum (Elzenerven 2) en 1300 in iprang (Sprang-West).

Dat blijkt uit de nota van de gemeente iver de toekomstige woningbouw. De aad is in de vergadering van vrijdagvond 29 mei (half acht) in de gelegenleid over het stuk van gedachten te wiselen. De gemeente wil beginnen met de lOUW van huizeh in de ruim 25 hectare ;rote uitbreiding Elzenerven 2. Van 985 af komt ook de bouw op gang in iprang-West (43 ha). De woningbouw n Elzenerven 2 wordt dan geleidelijk •erminderd. De kosten voor het kopen •an de grond in Elzenerven 2, het gechikt maken van' de grond om er op te louwen, de aanleg van wegen, pleinen, iolering, etc, worden geraamd op 17,5 niljoen gulden. Voor Sprang-West beiragen de kosten ruim dertig miljoen

In beide bestemmingsplannen is tien procent van de grond bestemd voor de particuliere bouw (woningen in de vrije sector). Maar als er geen animo komt om te bouwen in de vrije sector moet rekening worden gehouden met een verlies, zo concluderen de stedeboüwkundigen in de nota. In Sprang zullen straks ongeveer 25 boeren en grondeigenaren grond moeten afstaan aan de gemeente voor de woningbouw. Met het maken van de verschillende bestemmingsplannen door het stedebouwkundig bureau in Arnhem is tot nu toe 373.000 gulden gemoeid. B en W vragen de raad dit bedrag beschikbaar te stellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.