+ Meer informatie

Kamer gaat niet minder vergaderen

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De Tweede Kamer zal na het kerstreces niet minder gaan vergaderen. De reden daarvoor is dat er nog enkele wetsontwerpen klaar liggen of binnenkort klaarkomen en snel in de Kamer behandeld moeten worden.

Dat zei kamervoorzitter Deetman gisteravond op de laatste vergaderdag van dit jaar. Tijdens de algemene beschouwingen, begin oktober, stelden de fractievoorzitters van CDA en PvdA, Brinkman en Wöltgens, voor om het aantal uren dat wordt vergaderd fors te beperken. Daardoor zou er meer tijd ontstaan voor de kamerleden om contacten te onderhouden met de kiezers en zouden de politici zich voor diverse onderwerpen beter te kunnen voorbereiden.

In zijn toespraakje na de laatste stemmingen memoreerde Deetman ook de op handen zijnde verhuizing van de Tweede Kamer naar het aanliggende nieuwe gebouw.

Alle commissievergaderingen zullen na het reces in de nieuwe vergaderzalen plaatsvinden. De ingebruikname van de nieuwe plenaire vergaderzaal staat gepland op 28 april volgend jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.