+ Meer informatie

Deli verwacht verbetering resultaten

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — NV Deli-Maatschappij heeft over 1980 als definitief resultaat een winst behaald van 9,25 min (ƒ 13,03 per gewoon aandeel van ƒ75) tegen ƒ10,55 min (ƒ 15,04) in 1979.

De vooruitzichten voor tabak en de handel in produkten in 1981 zijn zodanig, dat bevredigende uitkomsten worden verwacht. Zonder een redelijke bijdrage aan de winst van de houtzaken kunnen deze activiteiten alleen echter een onvoldoende herstel van de winst brengen. Voor 1981 verwacht de directie daarom een verbetering van het resultaat, maar nog niet tot het peil van enkele jaren geleden.

Vorig jaar steeg de omzet met ruim 9 pet tot ƒ 1.797 min. De stijging was het gevolg van hogere prijzen en wisselkoersen. In de houtsector werd verlies geleden. De tabakszaken verliepen goed maar de winst in de produktenhandel stond onder sterke druk door een verlies bij één onderdeel van de handel in plantaardige oliën en oliezaden.

De rentelasten waren ca. ƒ6 min hoger. Als gevolg van een en ander daalde het bedrijfsresultaat met ongeveer 30 pet van ƒ33,5 min tot ƒ 23,3 min.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.