+ Meer informatie

Imago stugge Groninger verdwijnt

1 minuut leestijd

GRONINGEN (ANP) - De gedachte dat Groningers stug zijn, is aan het verdwijnen.

Dat is de conclusie van een imago-onderzoek uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in opdracht van de provincie. De RUG onderzocht wat het effect is van de campagne "Er gaat niets boven Groningen", waarmee in 1989 een begin werd gemaakt.

Sinds het begin van die campagne heeft de universiteit regelmatig onderzoek gedaan naar het effect ervan, om te zien wat het beeld van Groningen is bij de Nederlandse bevolking en hoe dat beeld verandert.

Volgens de onderzoekers gaven ondervraagden in het verleden vaak aan dat ze denken dat het moeilijk is contacten te leggen met Groningers, aldus onderzoeker P. Pellenbarg gisteren. Het aantal mensen dat denkt dat het eenvoudig is om met Groningers in contact te komen, is echter sterk toegenomen, namelijk van 18 procent in 1988 naar 59 procent nu.

Het beeld van de stugge Groninger is langzaam maar zeker aan het verdwijnen, concludeert Pellenbarg.

Volgens hem is de imagoverbetering van Groningen overigens niet alleen te danken aan de campagne, maar ook aan de organisatie van grote evenementen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.