+ Meer informatie

ME-optreden leidt tot stress bij jonge agenten

2 minuten leestijd

WAGENINGEN Optreden in ME-verband bij grootschalige onlusten veroorzaakt stress bij vooral jonge agenten. WAGENINGEN — Drs. J. D. Mansvelt, de toekomstige bijzon' der hoogleraar in de alternatieve land- en tuinbouw aan de Landbouw-, hogeschool te Wageningen.

Deze stress zou op lange termijn kunnen leiden tot arbeidsongeschiktheid of zelfs tot het definitief afscheid nemen van de politie. Jonge politieagenten moeten, indien mogelijk, niet worden ingezet bij werkzaamheden van de mobiele eenheid, als ze weinig of geen ervaring hebben met het optreden bij onlusten.

Dat zei voorzitter A. Meijer van de Algemene Nederlandse politievereniging (ANPV, duizend leden) vrijdag in Wageningen op de jaarvergadering van zijn organisatie. Hij reageerde daarmee op de eerder deze week gepubliceerde resultaten van een onderzoek van het wetenschappelijk onderzoek- en documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie over de effecten van ME-optreden. Dat onderzoek werd na de rellen in Amsterdam van 30 april vorig jaar gestart op verzoek van de politiebonden.

Volgens Meijer moeten er aan de vooravond van de feitelijke bijstand door ME-eenheden goede mogelijkheden worden gecreëerd voor het geven van instructies, het testen van het MEmaterieel en het proberen van de verbindingsmiddelen.

Hij is voor een periode van vijf jaar benoemd door het landbouwhogeschoolfonds, een particuliere stichting. ter bevordering van de hogeschoolbe^ langen. Dat deelde de LH-Wageningen! donderdag mee.

De taak van de nieuwe hoogleraar i^ bescheiden van omvang. Hij zal één uur per week lesgeven en verder onderzoek; van studenten begeleiden. De land-j! bouwhogeschool zal nog een full-time' wetenschappelijk medewerker aaii-' stellen om Van Mansvelt te helpen bij het van de grond krijgen van zijn onderzoek en onderwijs.

Van Mansvelt is doctorandus biologie en heeft ook filosofie en pedagogie gestudeerd. Sinds 1975 is hij directeur van de middelbare land- en tuinbouwschool Warmonderhof in Kerk-Avezaath, die zich vooral richt op een van de belangrijkste alternatieve landbouwmethoden, de biologisch-dynamische. Deze functie zal hij blijven vervullen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.