+ Meer informatie

Japan investeert fors in uitbreiding export

1 minuut leestijd

OKIO — De staalindustrie en de «psbouw in Japan zijn van plan üenlijke bedragen te investeren erbetering van hun concurrenositie op de wereldmarkt. it een onderzoek van de Industrial

Bank of Japan blijkt dat de Japanse staalindustrie haar investeringen in het op 1 april begonnen begrotingsjaar met 25,2 procent wil verhogen. De .scheepswerven denken 21,8 procent meer uit te geven. De elektrotechnische industrie is van plan ruim dertien procent meer in nieuwe produktiemiddelen te steken dan in het afgelopen begrotingsjaar.

Deze drie sectoren nemen het leeuwedeel van de totale industriële investeringen in Japan voor hun rekening. De stijging van de totale investeringen wordt voor het lopende begrotingsjaar echter op maar 7,5 procent geraamd vergeleken met 21 procent in het afgelopen jaar.

De bereidheid om toch weer heel wat meer geld voor modernisering en uitbreiding uit te geven weerspiegelt de betrekkelijk gezonde positie van de Japanse economie, aldus Industrial Bank. In het kalenderjaar 1980 bedroeg de economische groei in Japan 4,2 procent, een percentage waarop men in heel wat industrielanden jaloers kan zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.