+ Meer informatie

Zoveel hoofden,

3 minuten leestijd

Sinds het schrijven van dhr. Van Dijk in Cd-select word ik links en rechts over het artikel aangesproken. Over de "STH-CD 9320" is absolute zekerheid. Het is een goed produkt welke zeer zorgvuldig is samengesteld en waarbij volop aandacht is besteed aan de dynamische afwisseling en de interpretatie. Over het schrijven van Van Dijk ben ik daartegen absoluut zeker, dat het niemand heeft goed gedaan. Uit de hele recensie blijkt dat de smaak van de schrijver de boventoon voert. Daarnaast wordt alleen aangegeven dat hij het niet eens is met enkele tempi en ritardandi. Hij verzuimt echter een mening te uiten over de technische en muzikale uitvoering van de overige stukken. Van Dijk schrijft niet opbouwend, maar vernederend en onsympathiek. De conclusie voor de lezers is wel duidelijk. Wanneer een recensent zo negatief schrijft dan kun je de cd beter niet kopen. De financiële gevolgen zijn dan ook zeker te verwachten. De vraag bij mij is dan nog steeds of iemand zo mag schrijven en of het redactioneel verantwoord is een dergelijk nutteloos schrijven te plaatsen in een christelijk weekblad als Terdege. Daarom besluit ik nu met de hoop uit te spreken dat deze brief een positieve uitwerking mag hebben, zodat toekomstige collega organisten met hun produkt op waardige wijze worden behandeld.
Bert Koelewijn,Bunschoten

Camping met zondagsrust
Ter aanvulling op de informatie over campings met zondagsrust (Terdege 30/1) geven we nog twee adressen van rustige campings, waar op zondag geen gasten mogen aankomen of vertrekken. Camping "De Oldetneijer" in Hardenberg (Ov) ligt vlakbij het gelijknamige recreatiemeer. Er zijn goede sanitaire voorzieningen, speeltuintjes voor de jeugd, een kampwinkel, enz. Behalve staanplaatsen zijn er ook 4-8 persoons stacaravans te huur. Tel. 0523262805,61863 of 63524. In Tiendeveen (bij Hoogeveen) ligt de gloednieuwe camping "De Beukenhof '. Een kleine, rustige kampeerplaats (45 staanplaatsen) met alle comfort, dicht bij bos en viswater. Ook verhuur van enkele stacaravans. Tel. 05283-1246.

Woonproblemen
"Uw huis verstandig bewoond" door drs. C.R.M, van Licrop; uitg. Friese Pers Boekerij, Drachten/ Leeuwarden; pocket, 118 blz., prijs ƒ 9,90/ Dit boekje is verschenen in de TNO-inforeeks, handige boekjes die in kort bestek heel veel informatie geven. Dit exemplaar behandelt problemen als vocht en toch in huis, geluidsoverlast, bodemvervuiling, vragen over verstandig ventileren en isoleren, de invloed van smog e. d. op het milieu binnenshuis. Er staat een lijstje in met bouwmaterialen die de bewoners overlast kunnen bezorgen doordat ze mogelijk bepaalde stoffen afgeven. Voor de diverse toepassingsmogelijkheden van asbest worden passende vervangingen genoemd. Kortom: voor het antwoord op vragen van A (afvoerkanalen) tot en met Z (zwaveldioxyde) kan men in deze pocket terecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.