+ Meer informatie

Niet allemaal

1 minuut leestijd

WASHINGTON — Alle 21 militairen op één na ondei- de 52 Amerikanen die veertien maanden lang zijn gegijzeld in de Amerikaanse ambassade in Teheran, hebben een militaire onderscheiding gekregen voor huri gedrag als gijzelaar. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie maandag in Washington bekendgemaakt. De militairen werden samen met Amerikaanse diplomaten door Iraanse studenten gegijzeld en op 20 januari van dit jaar na moeizame onderhandelingen weer vrijgelaten.

De enige militair die geen onderscheiding heeft gekregen is de serr geant Joseph Subic. Amerikaanse regeringsfunctionarissen verklaarden dat het gedrag van Subic als gijzelaar niet voldoet aan de maatstaf die wordt aangelegd voor het toekennen van een onderscheiding.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.