+ Meer informatie

15 doden bij brand in winkel Japan

1 minuut leestijd

TOKIO — Bij een brand in een supermarkt in de westelijke Japanse stad Amagasaki zijn gisteren vijftien doden en zes gewonden gevallen, zo hebben de plaatselijke politie en brandweer bekendgemaakt.

De brand brak uit om 12.40 uur plaatselijke tijd op de vierde verdieping van het vijf verdiepingen tellende gebouw. De brandweer, die in totaal 57 bluswagens had ingezet, had ruim vier uur nodig om het vuur te blussen.

Twee van de gewonden waren er ernstig aan toe. Zij waren uit een raam op de vijfde verdieping naar beneden gesprongen. De meeste slachtoffers werden gevonden op de bovenste verdieping, waar de personeelskantine en de kantoren van de bedrijfsleiding zijn gevestigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.