+ Meer informatie

Couppoging in Soedan verijdeld

1 minuut leestijd

KHARTOEM (AP) - De militaire regering van Soedan heeft gisteren gezegd dat ze een door legerofficieren, pensioneerde generaals en aanhangers van de voormalige burgerregering geleide couppoging heeft verijdeld.

In een verklaring die werd verspreid door het officiële Soedanese persbureau SNA zei de woordvoerder van de strijdkrachten, generaal-majoor Mohamad Abdalla Awida: „Overblijfselen van de niet meer bestaande sectarische partijen en enkele voormalige militairen die worden gedreven door honger naar macht hebben geprobeerd militairen (in actieve dienst) mee te sleuren in een poging een irrationele machtsovername uit te voeren".

In de verklaring, die niet erg gedetailleerd was, werd niet gezegd wanneer de couppoging had plaatsgevonden. Volgens de verklaring had de militaire regering van luitenant-generaal Omar Hassan el-Bashir 10 legerofficieren gearresteerd, alsook „enkele gepensioneerde officieren en een groep burgers". De samenzwering zou zijn geïnstigeerd en gefinancierd door niet bij naam genoemde buitenlandse mogendheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.