+ Meer informatie

Op 17 augustus internationale gebedsdag

2 minuten leestijd

„If my people" (indien mijn volk) is het motto van de internationale „dag van verootmoediging en gebed", die op 17 augustus wordt gehouden. De Amerikaanse senator Mark O. Hatfield, (op wiens initiatief in de VS de dertigste april tot „dag voor gebed voor de natie" is uitgeroepen) behoort tot degenen die de oproep voor de verootmoedigingsdag hebben gelanceerd.
Hij heeft steun gekregen van o.a. Corrie ten Boon, Anne van der Bij] en Paul Little, de programma-directeur van het evangelisatie-congres io Lausanne. Internationaal coördinator is mr. D. Leland Paris, een der leiders van de organisatie „Youth With A Mission" (Jeugd met een Opdracht). Het thema is ontleend aan het bijbelvers „Indien Mijn volk, waarover Mijn Naam is uitgeroepen zich verootmoedigt en zij bidden en zoeken Mijn aangezicht en bekeren zich van hun boze wegen, dan zal ik uit de hemel horen en hun zonde vergeven en het Jand herstellen" (2 Kron. 7 : 14, N.V.).
De Evangelische Mariënschewesterschaft in het Duitse Darmstadt heeft een verootmoedigings- en gebedsliturgie ontworpen, die kan worden gebruikt in huissamenkomsten en kerkdiensten.
De bedoeling van de organisatoren is dat overal ter wereld op 17 augustus gelovigen zich verootmoedigen „omdat we in een poel van zonden dreigen te verzinken en het zwaarste oordeel van God ons bedreigt". Er wordt geroepen tot gebed in kerken. zalen en huiskamerbijeenkomsten. Van degenen die geen samenkomsten bezoeken wordt gevraagd individueel te bidden.
De gebedsliturgie in het Nederlands en uitvoerige informatie over de opzet zijn verkrijgbaar bij de Stichting Vrienden van de Evangelische Mariënschwesternschaft, Slotmansweg 8, Nijverdal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.