Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Twentse bodem levert zout als water

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Twentse bodem levert zout als water

Een in de keuken van de zoutindustrie

8 minuten leestijd Arcering uitzetten

Het woordje zout is in ons taalgebruik niet weg te denken. Een groot aantal uitdrukkingen en zegswijzen getuigt daarvan. Je moet dit niet met een korreltje zout nemen. Heb je het ooit zo zout gegeten. We zijn een volk met zout in het bloed heeft en Nederland tot een zeevarende natie gemaakt heeft. Zout en brood maken de wangen rood.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Twentse bodem levert zout als water

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 mei 1981

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's